Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Laatste Nieuws


Terugkijken: ALV 6 maart 2024

Op 6 maart 2024 vond de speciale algemene ledenvergadering van BPOA plaats die in het teken stond van de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

Lees verder


Ledenvergadering BPOA stemt in met transitieplan

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Beroepspensioenvereniging voor Openbare Apothekers op woensdag 6 maart 2024 heeft 93% van de aanwezige leden ingestemd met het transitieplan. 170 leden namen deel aan de vergadering.

Lees verder


Transitieplan

BPOA heeft een transitieplan opgesteld voor de nieuwe pensioenregeling en voor het omzetten van de bestaande pensioenen.

Lees verder


Leonie, kandidaat bestuurslid, stelt zich voor

Vanwege het aanstaande vertrek van onze voorzitter Annelien van Groningen, zijn wij op zoek naar een nieuw bestuurslid. Wij hebben een goede kandidaat gevonden in de persoon van Leonie de Hoog. Op de ALV van 6 maart 2024 wordt aan de leden gevraagd Leonie te benoemen tot bestuurder van BPOA. Leonie stelt zich daarom graag aan u voor.

Lees verder

Eerste indrukken als bestuurslid van BPOA: blog Roelf Jan Dijkhuizen, bestuurslid BPOA


Gepubliceerd op 21-08-2017

Op de ledenvergadering van 20 april 2017 hebben de leden van BPOA mij benoemd tot bestuurslid van BPOA, de beroepspensioenvereniging die de zorg heeft voor de pensioenregeling van de openbare apothekers. Ik dank de leden voor het vertrouwen dat ze in mij stellen. Sinds mijn benoeming heb ik mij grondig verdiept in de pensioenmaterie en deelgenomen aan de bestuursvergaderingen. In deze blog deel ik mijn eerste indrukken met u.

Complexe materie

De pensioenmaterie is een ingewikkeld geheel. Niet alleen heeft het pensioenfonds SPOA zich te houden aan diverse financiële en juridische richtlijnen, ook de politieke keuzes over een nieuw pensioenstelsel gaan gepaard met een grote complexiteit. Ten eerste heerst de vraag of er genoeg draagvlak is om over te gaan van een pensioenstelsel dat gestoeld is op zekerheid naar één die gebaseerd is op ambitie. Daarnaast speelt de overgang naar een stelsel met een afnemende pensioenopbouw naarmate men ouder wordt een rol. Hoe moet hierbij de transitie vanuit het huidige stelsel naar het nieuwe worden ingevuld? Dit zijn vraagstukken die - als er meer duidelijkheid over is - op het bord van BPOA zullen komen te liggen. Het is in ieder geval mooi dat de regeling voor openbare apothekers nu al een afnemende pensioenopbouw kent. De regeling is daarmee zeker trendsettend te noemen!

 

Binnen BPOA

Binnen het bestuur van BPOA tref ik louter bestuursleden aan die zich uit zorg voor de beroepsgenoten doelen stellen om een optimale pensioenregeling te beheren en die hier zo transparant mogelijk over willen zijn. Zo nemen de bestuursleden de moeite om het land in te trekken om de pensioenregeling toe te lichten en over te brengen welke issues er spelen. Daarbij wordt ook in alle openheid aangegeven welke bedreigingen er zijn, gezien de invloed die de financiële markten de afgelopen jaren (en nu nog steeds) op de dekkingsgraad van het pensioenfonds hebben gehad. Samen met SPOA wordt gekeken of de hoogte van de premie de komende jaren voldoende is om het pensioenpakket mee te financieren. De leden worden hier zeker bij betrokken.

 

Ik wil er mijn steentje aan bijdragen om de ontwikkelingen die de pensioenregeling kunnen beïnvloeden goed over het voetlicht te brengen. Houd u zelf ook de berichten in de gaten en bezoek de bijeenkomsten die er over uw pensioen worden georganiseerd. Uw input is van groot belang voor zowel BPOA als voor SPOA.

 

Vragen?

Heeft u vragen over of n.a.v. deze blog? Stel ze gerust, je krijgt altijd snel antwoord. Stuur een mail naar info@bpoa.nl.

Roelf Jan Dijkhuizen, bestuurslid BPOA