Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Laatste Nieuws


Terugkijken: ALV 6 maart 2024

Op 6 maart 2024 vond de speciale algemene ledenvergadering van BPOA plaats die in het teken stond van de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

Lees verder


Ledenvergadering BPOA stemt in met transitieplan

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Beroepspensioenvereniging voor Openbare Apothekers op woensdag 6 maart 2024 heeft 93% van de aanwezige leden ingestemd met het transitieplan. 170 leden namen deel aan de vergadering.

Lees verder


Transitieplan

BPOA heeft een transitieplan opgesteld voor de nieuwe pensioenregeling en voor het omzetten van de bestaande pensioenen.

Lees verder


Leonie, kandidaat bestuurslid, stelt zich voor

Vanwege het aanstaande vertrek van onze voorzitter Annelien van Groningen, zijn wij op zoek naar een nieuw bestuurslid. Wij hebben een goede kandidaat gevonden in de persoon van Leonie de Hoog. Op de ALV van 6 maart 2024 wordt aan de leden gevraagd Leonie te benoemen tot bestuurder van BPOA. Leonie stelt zich daarom graag aan u voor.

Lees verder

Vacature bestuurslid SPOA 2021


Gepubliceerd op 06-02-2020

Het bestuur van Stichting Pensioenfonds Openbare Apothekers (SPOA) heeft een vacature in het bestuur. De Beroepspensioenvereniging Pensioenfonds Openbare Apothekers (BPOA) draagt kandidaat bestuursleden voor SPOA voor en zoekt voor deze vacature een apotheker met affiniteit voor pensioenen.

Wat ga je doen?

  • Je draait in eerste instantie als aspirant-bestuurslid mee in het bestuur en in minimaal één van de bestuurscommissies.
  • Je volgt op kosten van SPOA een opleiding waarmee je geschiktheidsniveau A bereikt. Zie het functieprofiel in de bijlage voor een nadere toelichting op de geschiktheidseisen. Op www.spo.nl vind je meer informatie over de verschillende opleidingen (leertrajecten voor pensioenfondsen).
  • Na afronding van de opleiding volgt een toetsing door DNB op geschiktheid en betrouwbaarheid. Geeft DNB vervolgens aan geen bezwaar te hebben tegen de benoeming, dan word je formeel door het bestuur benoemd als bestuurslid. 

Wat vragen wij van jou?

  • Je bent apotheker en hebt dan ook een WO werk- en denkniveau.
  • Je hebt voldoende tijd beschikbaar voor de functie van bestuurslid van SPOA (zie verder).
  • Je hebt ervaring in het besturen van een organisatie; dat betekent dat je:
    • in staat bent een visie te ontwikkelen en strategie te bepalen met betrekking tot het fonds en zijn taken in het perspectief van maatschappelijke ontwikkelingen; alsmede het vermogen hebt om te anticiperen op de risico’s ten aanzien van de gevolgen van beleid en uitvoering;
    • leiding kan geven aan de activiteiten ter realisatie van de doelstelling en in control zijn ten aanzien van de juiste uitvoering van de activiteiten (regiefunctie). Dit omvat tevens het toezicht houden op de uitvoering; 
    • sturing kan geven aan bestuurlijke processen.
  • Je hebt communicatieve vaardigheden. Een bestuurslid moet het beleid van het fonds kunnen communiceren met de verschillende stakeholders en het fonds kunnen vertegenwoordigen in extern overleg met contractspartijen, adviseurs en toezichthouder.
  • Je bent van onbesproken gedrag en hebt een goede naam en reputatie.

Het bestuur van het pensioenfonds streeft transparantie en respectvolle onderlinge openheid na en vindt diversiteit in het bestuur van belang. Het gaat dan onder andere om diversiteit in kennis en competenties enerzijds en leeftijd en geslacht anderzijds. 

Wat biedt SPOA?

De tijd die je aan de functie besteedt wordt vergoed conform het beloningsbeleid van het fonds, op basis van een vergoeding per uur. De tijdsbesteding is gemiddeld 8 uur per week. In aanvang zal deze tijdsbesteding hoger liggen in verband met de opleidingsplicht om een zekere basiskennis over pensioenen te verkrijgen. 

Meer informatie

Is je interesse gewekt, maar heb je nog wat meer informatie nodig? Neem dan gerust contact op met de voorzitter van SPOA Mariëtte van de Lustgraaf. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 80 54 36. Mailen mag natuurlijk ook. Stuur je vragen naar: SPOA-bestuursbureau@montaepartners.nl

Hoe stel je je kandidaat?

Als je je kandidaat wilt stellen als bestuurslid SPOA, maak dan je belangstelling kenbaar via e-mail: info@bpoa.nl. Stuur ook een recent CV mee. Een selectiecommissie beoordeelt de sollicitaties en zal een gesprek met de kandidaten voeren. Een assessment en/of screening kunnen onderdeel uitmaken van de procedure.

Vacature met bijlage functieprofiel bestuurslid SPOA

spoa.nl