Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Laatste Nieuws


Terugkijken: ALV 6 maart 2024

Op 6 maart 2024 vond de speciale digitale algemene ledenvergadering van BPOA plaats die in het teken stond van de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

Lees verder


Ledenvergadering BPOA stemt in met transitieplan

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Beroepspensioenvereniging voor Openbare Apothekers op woensdag 6 maart 2024 heeft 93% van de aanwezige leden ingestemd met het transitieplan. 170 leden namen deel aan de vergadering.

Lees verder


Transitieplan

BPOA heeft een transitieplan opgesteld voor de nieuwe pensioenregeling en voor het omzetten van de bestaande pensioenen.

Lees verder


Leonie, kandidaat bestuurslid, stelt zich voor

Vanwege het aanstaande vertrek van onze voorzitter Annelien van Groningen, zijn wij op zoek naar een nieuw bestuurslid. Wij hebben een goede kandidaat gevonden in de persoon van Leonie de Hoog. Op de ALV van 6 maart 2024 wordt aan de leden gevraagd Leonie te benoemen tot bestuurder van BPOA. Leonie stelt zich daarom graag aan u voor.

Lees verder

Door lagere rente hogere pensioenpremie nodig voor uw pensioen


Gepubliceerd op 13-11-2019

De lage rente heeft gevolgen voor uw pensioen. Bij een lage rente is namelijk meer geld nodig voor eenzelfde pensioen. Dit betekent dat pensioenfondsen meer geld in kas moeten hebben om de (toekomstige) pensioenen uit te kunnen keren. Hierdoor verslechtert de financiële situatie van pensioenfondsen. In het slechtste geval kan het dan nodig zijn de pensioenen te verlagen. SPOA informeerde u hier al over (zie https://www.spoa.nl/formulieren-en-downloads/nieuwsbrieven/). Omdat pensioen duurder is geworden, zijn er aanvullende maatregelen nodig om in de toekomst voldoende geld te hebben voor de pensioenopbouw. Tijdens de algemene ledenvergadering op 27 november a.s. brengen wij de plannen hiervoor bij u in stemming. In deze nieuwsbrief leest u hier meer over. Ook kunt u via onze website kijken naar het webinar over dit onderwerp, dat wij op 18 november a.s. samen met SPOA organiseren.

Lees hier de hele nieuwsbrief