Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Laatste Nieuws


Terugkijken: ALV 6 maart 2024

Op 6 maart 2024 vond de speciale algemene ledenvergadering van BPOA plaats die in het teken stond van de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

Lees verder


Ledenvergadering BPOA stemt in met transitieplan

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Beroepspensioenvereniging voor Openbare Apothekers op woensdag 6 maart 2024 heeft 93% van de aanwezige leden ingestemd met het transitieplan. 170 leden namen deel aan de vergadering.

Lees verder


Transitieplan

BPOA heeft een transitieplan opgesteld voor de nieuwe pensioenregeling en voor het omzetten van de bestaande pensioenen.

Lees verder


Leonie, kandidaat bestuurslid, stelt zich voor

Vanwege het aanstaande vertrek van onze voorzitter Annelien van Groningen, zijn wij op zoek naar een nieuw bestuurslid. Wij hebben een goede kandidaat gevonden in de persoon van Leonie de Hoog. Op de ALV van 6 maart 2024 wordt aan de leden gevraagd Leonie te benoemen tot bestuurder van BPOA. Leonie stelt zich daarom graag aan u voor.

Lees verder

Gesprekken met sociale partners over aanpassing pensioenregeling


Gepubliceerd op 13-11-2017

BPOA heeft bekendgemaakt dat aanpassing van de pensioenregeling voor openbare apothekers per 1 januari 2018 onvermijdelijk is. Sociale partners (LAD, VZA en ASKA) hebben hierover inmiddels met BPOA gesprekken gevoerd.

Gesprekken met sociale partners over aanpassing pensioenregeling

BPOA heeft bekendgemaakt dat aanpassing van de pensioenregeling voor openbare apothekers per 1 januari 2018 onvermijdelijk is. De huidige pensioenpremie is niet meer voldoende voor de huidige pensioenopbouw. In de nieuwsbrief van oktober jl. van SPOA en BPOA is hier uitgebreid aandacht aan besteed.

Sociale partners (LAD, VZA en ASKA) hebben hierover inmiddels met BPOA gesprekken gevoerd. Daarin zijn de door BPOA voorgestelde maatregelen aan de orde gekomen: verlaging van de pensioenopbouw en verhoging van de pensioenpremie.


Pensioen duurder door lage rente

Sociale partners hebben de door BPOA aangekondigde noodzakelijke maatregelen begrijpelijkerwijs niet met open armen ontvangen. In de gesprekken hebben zij dan ook zeer kritisch gevraagd naar de achtergronden en onderbouwing van de plannen. BPOA heeft aangegeven dat de huidige lage rente een belangrijke rol speelt bij de noodzaak de pensioenregeling aan te passen. De lage rente maakt de pensioenen duurder. Er is dan meer geld nodig om hetzelfde pensioen te kunnen uitkeren. Omdat de rente sterk is gedaald sinds de vaststelling van de huidige pensioenregeling, is de huidige premie onvoldoende voor de jaarlijkse pensioenopbouw.

 

Evenwichtige aanpassing pensioenpremie en -opbouw

Alle betrokken partijen hechten veel waarde aan de vaste verhoging (indexering) van uw pensioen, zoals die nu in de pensioenregeling is afgesproken. Daar willen partijen niet aan tornen. Wel hebben de betrokken partijen uitgebreid gesproken over een meer evenwichtige aanpassing van de pensioenpremie en –opbouw. Uitkomst is dat de door BPOA voorgestelde verhoging van de pensioenpremie iets naar beneden is bijgesteld, om een grote stijging van de kosten van uw pensioen te voorkomen. Het voorstel is nu dat de pensioenpremie wordt verhoogd van 22,7% naar 24,7% van de zogenaamde pensioengrondslag (het pensioengevend salaris verminderd met de franchise). De pensioenopbouw wordt verlaagd van 1,3% naar 1,1% van de pensioengrondslag. Dit zijn dus andere percentages dan vermeld onder het voorlopige voorstel in de eerdere nieuwsbrief van SPOA en BPOA. De premie gaat daardoor minder omhoog. Voor de sociale partners zijn deze aanpassingen daarmee voldoende acceptabel om voor te leggen aan de leden. De leden van BPOA zullen over de aanpassing van het voorstel worden geïnformeerd.

 

Meer weten?

In de komende periode licht BPOA haar plannen toe tijdens de districtsledenbijeenkomsten van de KNMP. Leden van BPOA kunnen op 7 december a.s. tijdens de ledenvergadering stemmen over de aanpassingen per 1 januari 2018. Ook kunt u (nog eens) de gezamenlijke nieuwsbrief van SPOA en BPOA bekijken voor meer uitleg. 


Aanmelden ALV 7 december 2017

Stuur een mail naar info@bpoa.nl om u aan te melden voor de ALV van 7-12-2017.

Lees de gezamenlijke nieuwsbrief van BPOA en SPOA met daarin het voorstel van het Bestuur van BPOA uiteengezet.