Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Laatste Nieuws


Terugkijken: ALV 6 maart 2024

Op 6 maart 2024 vond de speciale algemene ledenvergadering van BPOA plaats die in het teken stond van de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

Lees verder


Ledenvergadering BPOA stemt in met transitieplan

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Beroepspensioenvereniging voor Openbare Apothekers op woensdag 6 maart 2024 heeft 93% van de aanwezige leden ingestemd met het transitieplan. 170 leden namen deel aan de vergadering.

Lees verder


Transitieplan

BPOA heeft een transitieplan opgesteld voor de nieuwe pensioenregeling en voor het omzetten van de bestaande pensioenen.

Lees verder


Leonie, kandidaat bestuurslid, stelt zich voor

Vanwege het aanstaande vertrek van onze voorzitter Annelien van Groningen, zijn wij op zoek naar een nieuw bestuurslid. Wij hebben een goede kandidaat gevonden in de persoon van Leonie de Hoog. Op de ALV van 6 maart 2024 wordt aan de leden gevraagd Leonie te benoemen tot bestuurder van BPOA. Leonie stelt zich daarom graag aan u voor.

Lees verder

Nieuwe pensioenregeling voor openbaar apothekers: denk mee, beslis mee!


Gepubliceerd op 05-04-2021

Het pensioenakkoord en de komst van een nieuw pensioenstelsel hebben gevolgen voor het pensioen van de openbaar apothekers. BPOA en SPOA hebben daarom de handen ineengeslagen in het project Nieuwe Pensioenregeling. Belangrijk projectdoel is het betrekken van de openbaar apothekers bij de komende keuzes voor een nieuwe pensioenregeling en bijpassende pensioenuitvoerder. Het gaat om uw pensioen, uw toekomst!

Nieuw pensioenstelsel: nieuwe pensioenregeling

De huidige middelloonregeling wordt verplicht vervangen door een premieregeling. Met als gevolg dat veel keuzes gemaakt moeten worden. Over zelf beleggen of collectief beleggen, over solidariteit en over welke risicoprofielen u zou wensen. De leden van BPOA hebben inspraak bij de te maken keuzes omdat zij de inhoud van de nieuwe pensioenregeling voor openbaar apothekers bepalen.

Keuze voor passende uitvoerder
Een nieuwe pensioenregeling betekent ook de keuze voor een bij die regeling passende uitvoerder. Kan SPOA de pensioenuitvoering blijven verzorgen voor BPOA of moet gezocht worden naar een nieuwe uitvoerder? De leden van BPOA beslissen hierover. De beslissing over de nieuwe regeling en de uitvoerder wordt begin 2022 gemaakt. Dat betekent dat we dit jaar met elkaar in gesprek moeten over de wensen van openbaar apothekers!

Wat gebeurt er met de bestaande pensioenen?
Op dit punt moet nog veel wetgeving worden vastgesteld. De belangrijkste vervolgvraag bij de keuze voor een nieuwe regeling is of de bestaande pensioenen bij SPOA kunnen blijven of meegaan in de nieuwe regeling. Dat is het zogenaamde ‘invaren’. Deze vraag staat in 2022 op de agenda van BPOA. Het zijn de leden van BPOA die bepalen of BPOA aan SPOA het verzoek doet om in te varen.

Deelnemer SPOA maar nog geen lid BPOA?
Lid zijn van BPOA betekent dat u inspraak heeft, dat u meebeslist. Over de nieuwe pensioenregeling en de keuze voor een uitvoerder. Als zelfstandig openbaar apotheker of als apotheker in loondienst.

Alleen als u lid bent van BPOA heeft u inspraak via enquêtes, stemmingen en de (digitale) ledenvergaderingen. Lidmaatschap kost niets extra's. Dus laat uw stem horen en word lid!

Agenda

  • 15 april: nieuwe website: apothekerspensioen.nl 
  • 15 april t/m 1 mei: enquête leden BPOA 
  • 23 juni: ALV BPOA 
  • juli t/m oktober: polls, nieuwsbrieven en webinar 
  • 24 november: ALV BPOA 
  • februari ALV BPOA (besluitvorming nieuwe regeling, passende uitvoerder) 

Hebt u vragen?
Hebt u vragen over dit project? Mail naar info@bpoa.nl.

Met vriendelijke groet,

Projectteam nieuwe pensioenregeling voor openbaar apothekers

Annelien van Groningen 
Voorzitter BPOA 

Mariëtte van de Lustgraaf - Wielens
Voorzitter SPOA