Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Laatste Nieuws


Terugkijken: ALV 6 maart 2024

Op 6 maart 2024 vond de speciale algemene ledenvergadering van BPOA plaats die in het teken stond van de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

Lees verder


Ledenvergadering BPOA stemt in met transitieplan

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Beroepspensioenvereniging voor Openbare Apothekers op woensdag 6 maart 2024 heeft 93% van de aanwezige leden ingestemd met het transitieplan. 170 leden namen deel aan de vergadering.

Lees verder


Transitieplan

BPOA heeft een transitieplan opgesteld voor de nieuwe pensioenregeling en voor het omzetten van de bestaande pensioenen.

Lees verder


Leonie, kandidaat bestuurslid, stelt zich voor

Vanwege het aanstaande vertrek van onze voorzitter Annelien van Groningen, zijn wij op zoek naar een nieuw bestuurslid. Wij hebben een goede kandidaat gevonden in de persoon van Leonie de Hoog. Op de ALV van 6 maart 2024 wordt aan de leden gevraagd Leonie te benoemen tot bestuurder van BPOA. Leonie stelt zich daarom graag aan u voor.

Lees verder

Pensioenopbouw blijft 1,3% in 2017


Gepubliceerd op 20-02-2017

Premie is voldoende om pensioenopbouw te realiseren

Jaarlijks toetst SPOA of de pensioenpremie voldoende is om de pensioenopbouw van 1,3% te kunnen financieren. Daarbij staat het effect van de premiebetaling en de pensioenopbouw op de dekkingsgraad centraal. Is de premie voldoende om de beoogde pensioenopbouw te realiseren, dan is de invloed op de dekkingsgraad beperkt.


Geen maatregelen nodig

Mede door de dalende rente leek de premie in 2017 onvoldoende om de beoogde pensioenopbouw van 1,3% te kunnen betalen. SPOA heeft hiervan melding gemaakt bij BPOA. BPOA is immers verantwoordelijk voor de inhoud van de regeling. Verlaging van de pensioenopbouw of verhoging van de premie zijn dan mogelijke maatregelen die BPOA kan overwegen.

BPOA heeft al eerder aan SPOA laten weten dat er in 2017 in ieder geval geen verhoging van de premie kan plaatsvinden.

In de laatste maanden van 2016 steeg de rente. Door deze ontwikkeling van de rente is de premie voldoende om de beoogde pensioenopbouw te realiseren. De vaste jaarlijkse verhoging van 1,5% blijft ook behouden.
Hierdoor zijn maatregelen voor 2017 niet nodig.


Algemene ledenvergadering

De eerstvolgende algemene ledenvergadering van BPOA wordt gehouden op 20 april 2017 om 12.00 uur in Hotel Van der Valk Veenendaal. Reserveert u deze datum alvast. U ontvangt nog een uitnodiging.


Bestuurszaken

Na het vertrek van Bas Steffens binnen het bestuur van BPOA, is Annelien van Groningen hem als secretaris van BPOA opgevolgd.

Bij SPOA is Mariëtte van de Lustgraaf-Wielens per 1 januari 2017 voorzitter van SPOA geworden na het vertrek van Mark Hagenzieker.

Het BPOA-bestuur wenst Annelien en Mariëtte veel succes bij de invulling van hun nieuwe rol.


Vragen?

Heeft u vragen over dit nieuwsbericht of over de pensioenregeling van de openbare apothekers? Stuurt u dan een mail naar info@bpoa.nl.