Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Laatste Nieuws


Terugkijken: ALV 6 maart 2024

Op 6 maart 2024 vond de speciale algemene ledenvergadering van BPOA plaats die in het teken stond van de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

Lees verder


Ledenvergadering BPOA stemt in met transitieplan

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Beroepspensioenvereniging voor Openbare Apothekers op woensdag 6 maart 2024 heeft 93% van de aanwezige leden ingestemd met het transitieplan. 170 leden namen deel aan de vergadering.

Lees verder


Transitieplan

BPOA heeft een transitieplan opgesteld voor de nieuwe pensioenregeling en voor het omzetten van de bestaande pensioenen.

Lees verder


Leonie, kandidaat bestuurslid, stelt zich voor

Vanwege het aanstaande vertrek van onze voorzitter Annelien van Groningen, zijn wij op zoek naar een nieuw bestuurslid. Wij hebben een goede kandidaat gevonden in de persoon van Leonie de Hoog. Op de ALV van 6 maart 2024 wordt aan de leden gevraagd Leonie te benoemen tot bestuurder van BPOA. Leonie stelt zich daarom graag aan u voor.

Lees verder

Succesvolle digitale Pensioenavond voor VJA


Gepubliceerd op 10-02-2021

Op verzoek van VJA (Vereniging van Jonge Apothekers) heeft BPOA in samenwerking met SPOA een webinar gehouden over de ins en outs van het pensioen voor de (jonge) openbare apotheker.

Als openbaar apotheker bouw je verplicht pensioen op bij beroepspensioenfonds SPOA (sterker nog: Wanneer je net bent afgestudeerd, heb je de komende 30 jaar te maken met SPOA). Raar maar waar: ondanks dat, is pensioen een onderwerp waar de meeste jonge apothekers slechts weinig weet van hebben.

VJA heeft dit voor haar leden actief opgepakt en BPOA en SPOA benaderd voor het organiseren van een VJA Digitale Pensioenavond. In de vorm van een online presentatie met voldoende interactie om vragen te kunnen stellen over de verschillende onderwerpen. Zo werden vragen gesteld over de pensioenregeling zelf, over de financiële aspecten maar ook over het administratieve portaal. 

Het bleek een succesvolle avond met 50 ingelogde VJA leden. 

  • "Na deze avond beschik ik over een stuk meer informatie en weet ik ook waar en bij wie ik dit kan vinden/vragen".
  • "Ik wist amper wat over de pensioenregelingen en dat is me nu een stuk duidelijker geworden".
  • "Vooral wat BPOA en SPOA doen en wat het verschil is tussen de twee partijen is nu duidelijk".


Je kunt het webinar hier terugkijken. 

Van alle vragen en antwoorden is een Q&A document opgesteld.


BPOA en SPOA kunnen ook voor jouw apotheekgroep een webinar houden, informeer naar de mogelijkheden: info@bpoa.nl.