Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Laatste Nieuws


Terugkijken: ALV 6 maart 2024

Op 6 maart 2024 vond de speciale algemene ledenvergadering van BPOA plaats die in het teken stond van de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

Lees verder


Ledenvergadering BPOA stemt in met transitieplan

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Beroepspensioenvereniging voor Openbare Apothekers op woensdag 6 maart 2024 heeft 93% van de aanwezige leden ingestemd met het transitieplan. 170 leden namen deel aan de vergadering.

Lees verder


Transitieplan

BPOA heeft een transitieplan opgesteld voor de nieuwe pensioenregeling en voor het omzetten van de bestaande pensioenen.

Lees verder


Leonie, kandidaat bestuurslid, stelt zich voor

Vanwege het aanstaande vertrek van onze voorzitter Annelien van Groningen, zijn wij op zoek naar een nieuw bestuurslid. Wij hebben een goede kandidaat gevonden in de persoon van Leonie de Hoog. Op de ALV van 6 maart 2024 wordt aan de leden gevraagd Leonie te benoemen tot bestuurder van BPOA. Leonie stelt zich daarom graag aan u voor.

Lees verder

Veel zin in bestuur van BPOA! blog Diederik Gombert, bestuurslid BPOA


Gepubliceerd op 24-09-2018

Na een kort traject ben ik eind juli benoemd tot bestuurslid van BPOA. Ik heb veel zin om er iets moois van te maken. Mijn pensioenleeftijd is nog ver weg. Desondanks vind ik het wel belangrijk om me nu al goed in het onderwerp pensioen te verdiepen en waar mogelijk hieraan een positieve bijdrage te leveren.

Belang van BPOA

Ik merk bij apothekers dat zij niet erg bezig zijn met hun eigen pensioenregeling. ‘Het zal wel goed zijn, daar hebben we BPOA en SPOA voor.’ Dat is een beetje de houding die ik tegenkom. Daarnaast hoor ik ook nog veel andere geluiden, die minder positief zijn. Veel collega’s en generatiegenoten vragen zich af of “wij” later nog wel een pensioen overhouden.

Het zou goed zijn als de beroepsgroep zich meer bewust is van het inkomen voor later. Voor de vele apothekers is de pensioenpremie een substantieel deel van het salaris. Daarmee is het van extra groot belang dat dit goed wordt beheerd. Ik wil mij de komende periode dan ook inzetten voor meer pensioenbewustzijn. Dit kan bijvoorbeeld via onze contacten in het veld en bij de organisaties waar apothekers lid van zijn.

Verplicht een vies woord?

Ja, de pensioenregeling is nog altijd verplicht. Normaal gesproken gaan mijn haren van het woord verplicht al snel overeind staan. Maar het verplichte karakter afschaffen zou mogelijk voor grotere problemen kunnen zorgen. Zonder verplichte regeling is er geen collectief draagvlak en solidariteit mogelijk. De vraag is wel of je solidariteit moet en kan afdwingen.

Meerwaarde beroepspensioen verduidelijken

Ik denk dat het voor BPOA van belang is, dat er in kaart wordt gebracht wat de meerwaarde van dit beroepspensioen en het pensioenfonds is. Veel collega’s zullen de volgende vragen niet kunnen beantwoorden: waarom hebben wij eigenlijk een beroepspensioen en wat is hier het voordeel van? Als BPOA moeten wij zorgen voor een duidelijk en helder antwoord op dergelijke vragen. 

Als de meerwaarde duidelijk is, is het ook eenvoudiger om leden aan BPOA te verbinden. Om het beroepspensioen in stand te houden, is het namelijk belangrijk dat ook de nieuwe, jonge apothekers lid worden van BPOA. Aanmelden kost geen extra geld en heeft als voordeel dat je je stem kunt laten horen bij de ledenvergaderingen!

Vragen?
Roept deze blog vragen bij je op? Stel ze gerust, je krijgt altijd snel antwoord. Stuur een mail naar info@bpoa.nl.

Diederik Gombert, bestuurslid BPOA