Laatste Nieuws

Gepubliceerd op 24-03-2017

Huidige pensioenstelsel zo slecht nog niet: blog Annelien van Groningen, secretaris BPOA


Het onderwerp pensioen is de laatste jaren veel in het nieuws. Zo wordt onderzocht of een ander pensioenstelsel beter past bij de werkenden in de samenleving dan het huidige stelsel. Dit ondanks het feit dat ons stelsel door een groot internationaal bureau na Denemarken als één na beste ter wereld wordt gewaardeerd (zie onderaan de link naar het persbericht). Geroemd worden de duurzaamheid en robuustheid van het stelsel. Met het overboord zetten ervan moeten we wat mij betreft dan ook niet te snel zijn. Beter is te bekijken waar verbeteringen mogelijk zijn.

Lees verder

Gepubliceerd op 16-12-2016

Nieuwsbrief december 2016


Het bestuur van BPOA brengt haar leden graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. In deze nieuwsbrief vindt u informatie terug van de instemming met een wijziging van de statuten van BPOA op de algemene ledenvergaderingen op 8 en 24 november jl.

Lees verder

Gepubliceerd op 26-10-2016

Ieders stem van belang: blog Hans Philipse, penningmeester, buitengewoon lid BPOA


BPOA kent op dit moment 2000 buitengewone leden. Zij zijn niet meer werkzaam als openbaar apotheker of zijn al gepensioneerd. Deze groep bouwt daarom niet meer actief pensioen op bij SPOA. In het verenigingsmodel van BPOA hebben zij dan tijdens de algemene ledenvergaderingen geen stemrecht meer bij de te nemen besluiten.

Lees verder

Gepubliceerd op 17-10-2016

SER animatie pensioenen


Als het aan u ligt, is er dan over 5 jaar nog een pensioenstelsel zoals nu? Wat moeten we veranderen en wat kunnen we behouden? Wilt u graag inzicht in uw persoonlijke pensioenpotje? Mogen tekorten worden doorgeschoven naar toekomstige generaties? Moeten we de risico’s delen? De SER adviseert het kabinet over het pensioenstelsel. Op 13 oktober heeft de SER de animatie pensioenen gepubliceerd.

Lees verder