Laatste Nieuws

Gepubliceerd op 24-07-2017

Nieuwsbrief juli 2017


Het bestuur van BPOA brengt haar leden graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. In deze nieuwsbrief blikken wij terug naar de algemene ledenvergadering van 22 juni jl. waarin een terugkoppeling werd gegeven van de aanwezigheid van BPOA bij de districtsledenbijeenkomsten van KNMP, de leden het jaarverslag 2016 hebben goedgekeurd en het tijdspad m.b.t. de toereikendheid van de premie in 2018 is besproken.

Lees verder

Gepubliceerd op 11-07-2017

Toets verhoudingsvereiste vervalt voor BPOA


BPOA hoeft niet langer aan te tonen dat ten minste 55% van de beroepsgenoten zelfstandig werkzaam zijn. Hiermee komt de toets voor het verhoudingsvereiste te vervallen. Dit is de toets bij de verplichtingstelling van de beroepspensioenregeling.

Lees verder

Gepubliceerd op 24-04-2017

Nieuw bestuurslid Roelf Jan Dijkhuizen


Op 20 april 2017 is Roelf Jan Dijkuizen benoemd als bestuurslid bij BPOA.

Lees verder

Gepubliceerd op 24-03-2017

Huidige pensioenstelsel zo slecht nog niet: blog Annelien van Groningen, secretaris BPOA


Het onderwerp pensioen is de laatste jaren veel in het nieuws. Zo wordt onderzocht of een ander pensioenstelsel beter past bij de werkenden in de samenleving dan het huidige stelsel. Dit ondanks het feit dat ons stelsel door een groot internationaal bureau na Denemarken als één na beste ter wereld wordt gewaardeerd (zie onderaan de link naar het persbericht). Geroemd worden de duurzaamheid en robuustheid van het stelsel. Met het overboord zetten ervan moeten we wat mij betreft dan ook niet te snel zijn. Beter is te bekijken waar verbeteringen mogelijk zijn.

Lees verder